[ Δερματολογικό Ιατρείο G-Skin]

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΓΙΑΝΝΟΥΚΟΣ

Το Ιατρείο μας

Εστιασμένες Θεραπείες

Επικοινωνήστε μαζί μας

[ Αφροδισιολογία]

Κονδυλώματα Ανδρών-Γυναικών

Πρόκειται για μία πολύ συχνή σεξουαλικώς μεταδιδόμενη πάθηση, η οποία οφείλεται στον ιό τον ανθρώπινων θηλωμάτων (HPV). Στη γεννητική περιοχή, εμφανίζονται συχνά ως μικρές ψηλαφητές βλάβες στο χρώμα του δέρματος ή μπορεί να έχουν και άλλο χρώμα όπως καφέ ή πιο ανοικτό. Στους βλεννογόνους της περιοχής συνήθως έχουν περισσότερο λευκωπό χρώμα.

Η διάγνωσή τους γίνεται κλινικά με γυμνό μάτι ή με τη βοήθεια της δερματοσκόπησης.

Θεραπευτικά γίνεται χρήση τοπικών σκευασμάτων οι οποίες είτε προκαλούν μία τοπική ανοσορρύθμιση της περιοχής είτε καταστρέφουν τις ίδιες τις βλάβες.

Επεμβατικά επιτυγχάνεται η άμεση απομάκρυνση των κονδυλωμάτων με μικρό χρόνο αποθεραπείας. Στην κλινική μας γίνεται χρήση του plasma surgery. Με μεγάλη ακρίβεια κατορθώνεται η εξάχνωση των βλαβών αφήνοντας το υγιές περιβάλλον δέρμα ανέπαφο, επιτυγχάνοντας ένα εξαιρετικό αισθητικό αποτέλεσμα.

Μεγάλης σημασίας για εμάς είναι η σωστή ενημέρωση του ασθενούς για την πάθηση και η απομυθοποίησή του, ώστε να μειωθεί το στρες που μπορεί να προκαλεί. Η εμπειρία μας και η αφιέρωση χρόνου για την πλήρη επεξήγηση της νόσου εγγυάται τα καλύτερα αποτελέσματα σε βάθος χρόνου.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το επίσημο site της IUSTI με οδηγίες για ασθενείς, μετεφρασμένες στα ελληνικά από τον ιατρό Αναστάσιο Γιαννούκο.