[ Δερματολογικό Ιατρείο G-Skin]

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΓΙΑΝΝΟΥΚΟΣ

Το Ιατρείο μας

Εστιασμένες Θεραπείες

Επικοινωνήστε μαζί μας

[ Αφροδισιολογία ]

Έρπης Γεννητικών Οργάνων

Πρόκειται για συχνό αφροδίσιο νόσημα, το οποίο προκαλείται από τον ιό του απλού έρπη. Η σεξουαλική επαφή είναι η συχνότερη οδός μετάδοσης. Μετά την πρωτολοίμωξη, ο ιός εγκαθίσταται στην περιοχή και συγκεκριμένα στα νευρικά γάγγλια της περιοχής και δύναται να επαναδραστηριοποιείται κατά καιρούς.

Τα συχνότερα συμπτώματα είναι ο πόνος, το αίσθημα καύσου, πιθανός κνησμός και διαβρώσεις της περιοχής. Η μετάδοση του ιού γίνεται κυρίως κατά τη διάρκεια ύπαρξης του εξανθήματος αλλά ακόμα και όταν κλινικώς δεν υπάρχει κανένα σύμπτωμα είναι πιθανή η μετάδοσή του

Οριστική θεραπεία του έρπη δυστυχώς δεν υπάρχει. Υπάρχει όμως θεραπεία για τα επεισόδια, τα οποία μπορεί να εμφανίζονται, όπως επίσης και κατασταλτική θεραπεία με χάπια, έτσι ώστε να μειώνεται ή και να μηδενίζεται ο αριθμός των υποτροπών.

Συνήθως τα συμπτώματα εμφανίζονται 2 με 12 ημέρες μετά από την έκθεση στον ιό

Συνήθως προϋπάρχει ένα στάδιο, στο οποίο υπάρχουν συμπτώματα όπως άλγος, αίσθημα νυγμών κλπ., προτού εμφανισθεί το εξάνθημα, ενώ όταν αυτό εμφανισθεί χαρακτηρίζεται από άλγος, τσούξιμο, κνησμό και ύπαρξή φυσαλίδων, οι οποίες με την πάροδο των ημερών ρηγνύονται και σχηματίζουν μικρές διαβρώσεις. Οι περιοχές στις οποίες μπορεί να παρουσιαστεί είναι η γεννητική περιοχή, οι γλουτοί, η περιπρωκτική χώρα, η ουρήθρα αλλά και οποιοδήποτε άλλο γειτονικό σημείο μπορεί να αποτελέσει την πύλη εισόδου.

Ο έρπης γεννητικών οργάνων μπορεί να εκδηλώνεται τελείως διαφορετικά σε κάθε άτομο, από καθόλου συμπτώματα, έως επίπονα έλκη με δύσκολη επούλωση. Επίσης σχετικό είναι και το πόσο συχνές θα είναι οι υποτροπές. Υπάρχουν περιπτώσεις, κατά τις οποίες εκδηλώνονται πολλαπλές υποτροπές κατά τη διάρκεια του έτους, αν και συνήθως όσο περνούν τα έτη αυτές μειώνονται.

Μετά από τη σωστή διάγνωση της νόσου, θα αφιερώσουμε τον κατάλληλο χρόνο για την επεξήγηση της νόσου αλλά και των θεραπευτικών επιλογών για την αντιμετώπισή της. Συμβουλευτείτε μας.