[ Δερματολογικό Ιατρείο G-Skin]

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΓΙΑΝΝΟΥΚΟΣ

Το Ιατρείο μας

Εστιασμένες Θεραπείες

Επικοινωνήστε μαζί μας

[ ΚΛΙΝΙΚΗ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ]

Ψωρίαση

Η ψωρίαση είναι μια χρόνια φλεγμονώδης δερματοπάθεια.. Φυσικά δεν αποτελεί μεταδιδόμενο νόσημα όπως κάποιοι πιστεύουν. Η εμφάνιση της ψωρίασης μπορεί να προκληθεί σε άτομα με γενετική προδιάθεση στη νόσο, κυρίως όταν υπάρξουν οι κατάλληλες συνθήκες ή όταν τα άτομα αυτά εκτεθούν σε κάποιους εκλυτικούς παράγοντες.

Η ψωρίαση συνήθως εμφανίζεται με ερυθρές πλάκες, οι οποίες καλύπτονται με αργυρόχροα λέπια. Οι συχνότερες εντοπίσεις είναι οι αγκώνες και τα γόνατα, ενώ θεωρητικά οποιοδήποτε σημείο του σώματος μπορεί να εμφανίσει βλάβες.  Ιδιαίτερες εντοπίσεις της νόσου είναι οι παλάμες και τα πέλματα, το τριχωτό της κεφαλής, τα γεννητικά όργανα, τα νύχια.

Σε ένα σημαντικό ποσοστό των ασθενών με ψωρίαση μπορεί να συνυπάρχει και ψωριασική αρθρίτιδα, ενώ τα τελευταία έτη, φαίνεται ότι η ψωρίαση μπορεί να συνδυάζεται και με περισσότερες νόσους, όπως είναι ο σακχαρώδης διαβήτης, η παχυσαρκία , το μεταβολικό σύνδρομο κλπ. Για τον λόγο αυτό είναι σημαντική η συστηματική θεραπεία της νόσου με παράγοντες, όπως οι βιολογικοί παράγοντες, πέρα από τις κλασσικές συστηματικές και τοπικές θεραπείες.

 

Οι βιολογικοί παράγοντες είναι νέας τεχνολογίας ουσίες, κυρίως μονοκλωνικά αντισώματα, τα οποία στρέφονται έναντι ειδικών στόχων, με σκοπό την αναστολή της φλεγμονώδους διαδικασίας. Πρόκειται για ιδιαίτερα αποτελεσματικά και ασφαλή φάρμακα, φυσικά υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση ενός έμπειρου στα φάρμακα αυτά δερματολόγου.

 

Στο ιατρείο μας διαθέτουμε εμπειρία στην θεραπεία με τοπικούς, συστηματικούς αλλά και βιολογικούς παράγοντες.

 

Συμβουλευτείτε μας!;