[ Δερματολογικό Ιατρείο G-Skin]

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΓΙΑΝΝΟΥΚΟΣ

Το Ιατρείο μας

Εστιασμένες Θεραπείες

Επικοινωνήστε μαζί μας

[ ΚΛΙΝΙΚΗ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ]

Κνίδωση, Αγγειοοίδημα

Κνίδωση και αγγειοοίδημα είναι δύο καταστάσεις, οι οποίες κάποιες φορές συνυπάρχουν και χαρακτηρίζονται από αυξημένη διαπερατότητα των αγγείων και αγγειοδιαστολή, με αποτέλεσμά την εμφάνιση στο δέρμα κνησμωδών πομφών (φουσκώματα) και στο αγγειοοίδημα, οίδημα (πρήξιμο) χειλιών, βλεφάρων, χεριών και άλλων σημείων.

Υπάρχουν μορφές κνίδωσης που οφείλονται σε φυσικούς παράγοντες όπως είναι το ψύχος, η πίεση, η θερμότητα, ο ήλιος. Οι δονήσεις, άλλες που οφείλονται σε επαφή με το νερό, σε σωματική άσκηση, αλλά η πιο συχνή είναι η ιδιοπαθής κνίδωση η οποία συμβαίνει χωρίς προφανή λόγο. Χωρίζεται σε οξεία και χρόνια αναλόγως του εάν είναι παλαιότερη των 6 εβδομάδων ή όχι.

Πρόκειται για αθώα γενικώς κατάσταση. Ο δερματολόγος σας θα δώσει την κατάλληλη θεραπεία με αντιισταμινικά για αρχή και αναλόγως θα πραγματοποιήσει κάποιες εργαστηριακές εξετάσεις αν το κρίνει απαραίτητο. Σε επιμονή των συμπτωμάτων υπάρχουν και νεότερες θεραπείες με βιολογικούς παράγοντες (omalizumab), οι οποίες πραγματοποιούνται μια φορά τον μήνα.