[ Δερματολογικό Ιατρείο G-Skin]

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΓΙΑΝΝΟΥΚΟΣ

Το Ιατρείο μας

Εστιασμένες Θεραπείες

Επικοινωνήστε μαζί μας

[ ΚΛΙΝΙΚΗ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ]

Δερματογκολογία

Στο δέρμα μας είναι δυνατόν να αναπτυχθούν κακοήθεις όγκοι όπως το βασικοκκυταρικό καρκίνωμα, το οποίο αποτελεί και τον πιο συχνό όγκο παγκοσμίως, το ακανθοκυτταρικό καρκίνωμα και φυσικά το γνωστό σε όλους μελάνωμα. Το βασικοκυτταρικό και το ακανθοκυτταρικό καρκίνωμα, συνήθως δεν προκαλούν ιδιαίτερα προβλήματα στη γενική υγεία του ασθενούς εφόσον θεραπευθουν έγκαιρα. Η θεραπεία τους είναι κατα κύριο λόγο χειρουργική. Μεγαλύερη προσοχή χρειάζεται το μελάνωμα.

Το μελάνωμα αποτελεί έναν κακοήθη όγκο του δέρματος, ο οποίος θα μπορούσε σε καθυστερημένη διάγνωσή του να αποβεί μοιραία για τη ζωή του ασθενούς.

Η εξέταση κάθε νέας μελαγχρωματικής βλάβης στο δέρμα όπως φυσικά και η δερματοσκόπηση σπίλων θα οδηγήσει σε γρήγορη διάγνωσή του και φυσική χειρουργική του εξαίρεση, μειώνοντας τις μελλοντικές αρνητικές του συνέπειες. Η αφαίρεση του είναι πάντα χειρουργική, μέσα σε υγιή όρια ενώ αναλόγως του σταδίου ακολουθεί ένας πλήρης εργαστηριακός και απεικονιστικός έλεγχος για αποκλεισμό περαιτέρω επέκτασης της νόσου.

Άτομα με υψηλό κίνδυνο, όπως άτομα με ιστορικό μελανώματος, με θετικό οικογενειακό ιστορικό μελανώματος, άτομα με πολλούς δυσπλαστικούς σπίλους, άτομα με έγκαυμα δευτέρου βαθμού σε παιδική ηλικία κλπ. πρέπει να βρίσκονται σε στενή παρακολούθηση από τον δερματολόγο και απαραίτητα να εκτελούν μία χαρτογράφηση σπίλων ετησίως για έγκαιρη διάγνωση δερματικής κακοήθειας.