[ Δερματολογικό Ιατρείο G-Skin]

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΓΙΑΝΝΟΥΚΟΣ

Το Ιατρείο μας

Εστιασμένες Θεραπείες

Επικοινωνήστε μαζί μας

[ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ]

Χημικά Peelings

Χημικό peeling. Αποτελεί μία θεραπεία, που πραγματοποιείται αποκλειστικά από ιατρό και που σκοπό έχει την ελεγχόμενη καταστροφή της επιφανειακής στοιβάδας του δέρματος, με τη βοήθεια χημικών διαλυμάτων. Η κατεστραμμένη στοιβάδα του δέρματος θα εξελιχθεί σε μία κρούστα τις επόμενες μέρες, με τελικό αποτέλεσμα την απόπτωσή της και την αντικατάσταση του από νέο υγιές δέρμα. Οι ουσίες που θα χρησιμοποιηθούν θα αποφασισθούν από τον ιατρό και θα είναι ανάλογες του προβλήματος που πρέπει να αντιμετωπισθεί. TCA, διάλυμα Jessner, μανδελικό, γλυκολικό, κιτρικό, σαλικυλικό οξύ είναι κάποιες από αυτές.

Σημαντική είναι η προετοιμασία του δέρματος με τη βοήθεια ειδικών σκευασμάτων, που θα συνταγογραφήσει ο ιατρός, για καλύτερα αποτελέσματα αλλά και ελαχιστοποίηση των πιθανών ανεπιθύμητων ενεργειών. Η διαδικασία της αποθεραπείας αποτελείται από αναπλαστικές κρέμες και φυσικά καλή ηλιοπροστασία.

Καταστάσεις στις οποίες το χημικό peeling μπορεί να χρησιμοποιηθεί είναι η ενεργός ακμή, οι ουλές ακμής, οι λεπτές ρυτίδες, πανάδες και ηλιακές φακές, μέλασμα ακόμα και προκαρκινικές καταστάσεις του δέρματος.